Две специални версии на "Рено Клио"

"Клио Рено Спорт 20th' limited edition"

Две специални версии на "Рено Клио" ще бъдат пуснати на пазара през март, съобщиха от френската компания. Първата от тях носи означението 20th' limited edition и е посветена на двадесет годишния юбилей на модела.


Тя ще се предлага както с версиите с три и пет врати, така също с комбито и спортната модификация "Клио Рено Спорт". Лимитираната серия ще се отличава със специалния бадж на Б-колоните, черни лъскави брони и капаци на външните огледала в същия цвят. Гамата от двигатели ще е същата както и при обикновенното "Клио"(1.2 бензин - 75 к.с., 1.4 бензин -100 к.с., 1.6 бензин - 110 к.с., 1.5 дизел - 70 и 85 к.с.).


"Клио Рено Спорт 20th' limited edition" ще е издържано в два цвята - черно и бяло. Двигателят тук е познатият двулитров, атмосферен бензинов агрегат с мощност 200 к.с.

"Клио Рено Спорт 20th' limited edition"

© Рено

"Клио Рено Спорт 20th' limited edition"


Специалните юбилейни серии на "Клио" ще се отличават и с богато серийно оборудване, включващо навигация Carminat TomTom, автоматичен климатик, круиз контрол с ограничител на скоростта, 80-ватова аудио система с Bluetooth и т.н. Продажбите 20th' limited edition започват през март, като цените тръгват от 14 350 евро за версията с три врати и стигат до 24 700 евро за "Клио Рено Спорт".




Втората специална версия kа "Клио" носи означението S, което символизира спортното излъчване на автомобилите в нея. Новостите отвън включват 16-цолови алуминиеви джанти, червени или бели капаци на страничните огледала, заден спойлер и линия в контрастен цвят с означението S на покрива и отстрани.

&quot;Рено Клио S&quot;<br />

© Рено

"Рено Клио S"


В купето се забелязват приборите с бял фон, централната конзола в същия цвят и още няколко различни акцента. Изборът при "Клио" S ще е между четири двигателя - бензинови (с мощности 75, 100 и 128 к.с.) и 1.5 дизел (85 к.с.).


Четири ще са и предлаганите цветове - бял, червен, син, черен. Оборудването ще е като в нивото Expression на модела.

Ключови думи към статията: