"Рено Меган СС" идва през пролетта

Гамата на "Рено Меган" ще бъде обогатена с купе-кабриолет през пролетта, съобщиха от компанията. Той идва да замени СС версията на предишната генерация на "Меган", която се появи през 2003 г.


Автомобилът ще разчита на твърд, сгъваем, остъклен покрив от две части, който се прибира и разгъва за 21 секунди. "Рено Меган СС" разполага с четири места, като благодарение на нов дефлектор зад задните седалки, при скорост до 90 км/ч всички на борда се чувстват комфортно, що се отнася до вятъра.


Като опция се предлага и втори отражател, монтиращ се зад предните кресла, когато в колата пътуват само двама души. Защитата на пасажерите е поверена на автоматичен ролбар, който се активира при опасност от преобръщане.




"Рено Меган" СС ще се предлага с шест двигателя. Три са бензинови - 1.6 16V 110 к.с., 130 к.с. TCE и 2.0 16V 140 к.с., а останалите дизелови - 110, 130 и 160 к.с..


Всички те се комбинират с шестстепенна механична трансмисия. Като опция ще се предлагат вариаторна скоростна кутия, както и автоматична с два съединителя.


Официалният дебют на автомобила ще е на изложението в Женева през март. Основните конкуренти на "Меган СС" са "Форд Фокус СС", "Опел Астра туин топ", "Пежо" 308 СС и "Фолксваген Еос". Колата ще се произвежда в завода в Дуе (Франция), където се правят също "Сеник" и "Гранд Сеник".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: