Начало Автомобили Електрическото Рено Флуенс ще се произвежда в Турция

Електрическото Рено Флуенс ще се произвежда в Турция

310
0

Рено правят всичко възможно, за да станат първият автопроизводител, който да предложи на клиентите си напълно електрически сериен модел. Според компанията, това ще се случи до 18 месеца. Цели три от концептуалните модели, които французите показаха на тазгодишното издание на автоизложението във Франкфурт, вече са одобрени за серийно производство, като последният от тях е прототипът Флуенс EV.

Колата ще бъде произвеждана в завода на Рено в Турция, откъдето излизат и конвенционалните версии на Флуенс.

В изявление французите оповестиха, че искат да се възползват от високите производствени стандарти на завода, които са плод на висока ефективност и силна местна работна ръка. Това пък от своя страна би направило електромобила доста конкурентен като цена, в сравнение с бензиновите и дизеловите модели. Производството би трябвало да започне през първата половина на 2011-та година.

Първоначално компанията смята да пусне седана в Израел и Дания, след което той ще се появи и на пазара в останалите страни. Клиентите ще могат да избират между три варианта, що се отнася до батериите, внедрени в модела – стандартни, такива, при които е възможно бързо презареждане и такива, които могат да се заменят.

Ето и едно кратко видео за модела: