Български дебют за "Рено Туинго" II

Цените на "Рено Туинго" в България започват от 16 990лева с ДДС, като колата се предлага в 11 цвята

© Рено

Цените на "Рено Туинго" в България започват от 16 990лева с ДДС, като колата се предлага в 11 цвята

Второто поколение на "Рено Туинго" от тази седмица е и на българския пазар. В сравнение с предната генерация, която намери 2.5 млн. клиенти в цял свят, компактният автомобил е по-дълъг с цели 17 сантиметра (вече 3.6 метра). Междуосието на колата е 2.37 м, а ширината 1.65 м. Нарасналите размери са позволили осигуряване на допълнителна безопасност на пътуващите и повече пространство в купето. "Туинго" обаче е все така маневрено, като диаметърът на завой е 9.85 метра.
В купето има място за четирима пасажери, а багажният обем е минимум 230 и максимум 951 литра. Като опция се предлагат две задни отделни седалки, които могат да се местят напред и назад в разстояние на 22 см, а положението на облегалката се наглася в пет позиции с ъгъл на наклон между 25 и 35 градуса. В купето на "Рено Туинго" са обособени 11 ниши за предмети, включително две поставки за чаши и две места за бутилки от 1.5 литра.
Интересно решение е пред водача да се постави органайзер, съставен от нещо като гора от гумени стълбчета, сред които могат да се закрепят мобилен телефон, навигационна система, химикалки, монети, жетони, билети, снимки и т.н. В една от поставките за чаши пък е поставена кутийка, върху която могат да бъдат поставени органайзер с места за химикалки, кутия за гримове и червила с увеличаващо огледало в горната част или фенер с LED светлини.
С "Рено Туинго" се предлагат и редица варианти за персонализация на купето отвън (чрез стикери) и отвътре. Автомобилът ще се предлага и в лимитирана серия Miss Sixty, която ще се отличава с уникалния външен цвят и луксозното изпълнение в интериора.
Компактният градски автомобил на "Рено" се предлага у нас само с един мотор – 1.2-литров бензин, с мощност 75 конски сили и максимален въртящ момент 107 Нм. Той дава ускорение от място до 100 км/ч за 12.3 секунди, гарантира достигане на максимална скорост от 170 км/ч при разход на гориво от 5.1 л/100 км в смесен цикъл. Скоростната кутия е петстепенна механична.
Серийно "Туинго" е оборудвано с антиблокираща система на спирачките (ABS) и спирачен асистент при аварийно спиране. За да се намалят разходите за поддръжка и застраховка, колата е със специално проектирани компоненти, които не се повреждат при леки удари.
+ на www.dnevnik.bg /skorost тест на модела

Ключови думи към статията: