Електрическото "Рено Канго" ще струва 20 000 евро

Автомобилът не се отличава почти по нищо от стандартните версии на "Канго". 

Френският производител "Рено" използва изложението за товарни автомобили в Хановер, за да разкрие подробности за цената и разхода на енергия на електрическата версия на популярния лекотоварен модел "Канго Експрес". Автомобилът ще се продава на европейските пазари за 20 000 евро (без ДДС), но в повечето държави от ЕС ще може да ползва данъчни отстъпки от около 5000 евро заради своята екологичност.


Допълнително ще се плаща месечна такса от 72 евро за акумулатора, който остава собственост на "Рено". "Канго Експрес Z.E." се задвижва от електромотор с мощност 59 к.с. и максимален въртящ момент 226 Нм.


Литиево-йонните батерии са с капацитет 22 киловатчаса и осигуряват изминаването на 160 километра без допълнително зареждане. Според "Рено" в зависимост от страната покоряването на това разстояние ще струва между 1 и 2 евро.




Акумулаторите на автомобила могат да се зареждат само от стандартна електрическа мрежа (220 V), като това отнема осем часа. Въпреки допълнителното тегло на батериите електрическата баничарка има товароносимост колкото и нормалните версии – 650 килограма.


Продажбите на "Канго Експрес Z.E." започват в средата на следващата година

Ключови думи към статията: